Wij werken aan duurzame en energiezuinige woningen

In 2050 moeten alle woningen in Nederland van het aardgas af zijn en zo min mogelijk energie gebruiken.

De eerste stap die wij nemen is het verbeteren van de isolatie. Als je huis goed geïsoleerd is, heb je namelijk minder energie nodig om je huis te verwarmen. Wanneer we aan de slag gaan met isoleren, kunnen we wel al voorbereidingen treffen voor de overstap op bijvoorbeeld een aardgasvrij verwarmingssysteem.

Onze aanpak

  • We isoleren vloeren, daken en gevels zo veel mogelijk naar label B. Daardoor gebruiken woningen minder energie.
  • We maken de komende 10 jaar ca. 4.000 woningen aardgasvrij door ze voor warm water en verwarming aan te sluiten op warmtenetten of door het plaatsen van warmtepompen en door voor koken over te stappen van gas naar elektra.

Lees meer over aardgasvrij

Wanneer doen we dat?

  • Dit doen we zoveel mogelijk als we ergens aan de slag gaan met (groot) onderhoud en renovatie.
  • Onze focus ligt op Delft, Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer. Daar scoren onze woningen minder goed op energieverbruik en isolatiewaarden, dus daar kunnen we het grootste verschil maken.
  • Als we woningen aardgasvrij maken, doen we dat in wijken die door gemeenten zijn aangewezen om van aardgas af te stappen.

Kijk in ons 'jaarverslag in beeld' wat wij in 2019 deden aan duurzaamheid

Ledverlichting

Ledlampen gebruiken minder stroom dan andere soorten lampen. Bij de vervanging van verlichting in de algemene ruimten plaatsen we zoveel mogelijk ledverlichting. Hierdoor kunnen ook de servicekosten die u betaalt voor verlichting in de algemene ruimten dalen.