Stappenplan kopen

Wilt u een huis kopen? Wij vertellen u graag hoe dat gaat!

1

Op zoek naar 'uw' huis

Bedenk vooraf goed aan welke eigenschappen uw woning moet voldoen. Laat ook berekenen in welke prijscategorie u kunt zoeken. Dit kan online of via een hypotheekadviseur. Via internet kunt u een selectie maken van woningen die u aanspreken. Neem contact op met de makelaar voor een bezichtiging hiervan.

2

Een bod uitbrengen en onderhandelen

Heeft u een keuze voor een woning gemaakt? Dan kunt u een bod doen. U laat de makelaar weten welk bod u wilt uitbrengen. U onderhandelt verder met de makelaar over de definitieve koopsom.

3

Onderzoeksplicht en bouwtechnische keuring

Voorkom dat u na de koop voor verrassingen komt te staan. Als koper bent u verplicht om, voordat u het huis koopt, te (laten) onderzoeken wat de staat ervan is. Een bouwtechnische keuring geeft u hier meer duidelijkheid over.

4

Hypotheek afsluiten

Een hypotheek afsluiten is een complex proces. Laat u goed informeren door een hypotheekadviseur en vraag diverse offertes aan.

5

Koopovereenkomst en bedenktijd

Zijn u en de verkoper het eens geworden over de prijs, opleveringsdatum en ontbindende voorwaarden? Dan kunt u de koopovereenkomst tekenen. U spreekt af wanneer de overdracht plaatsvindt en wanneer u in uw nieuwe woning kunt trekken. Na het tekenen heeft u nog drie werkdagen bedenktijd.

6

De overdracht

Bij de overdracht loopt u eerst met de makelaar door het huis om te kijken of we de woning opleveren zoals met u is afgesproken. Daarna maakt u bij de notaris de koop definitief en krijgt u de sleutels van uw nieuwe woning.