Advies bij het oplossen van schulden

Heeft u moeite om de huur (op tijd) te betalen? Blijf er niet mee zitten, hulp vragen is het beste wat u kunt doen - hoe sneller hoe beter.

We bieden u hulp om schulden op te lossen. Het is belangrijk om schulden snel aan te pakken. Hoe kleiner de schuld, hoe makkelijker het is om een oplossing te vinden. U kunt daarbij hulp krijgen van professionele schuldhulpverleners. Zij kijken bijvoorbeeld naar uw inkomsten en uitgaven of ze bemiddelen met uw schuldeisers. U kunt zelf om hulp vragen. Maar wij kunnen dit ook voor u doen.

Ik wil graag advies

Hulp van de gemeente

Ook bij de gemeente kunt u terecht voor hulp en advies:

Schuldhulpverlening in Rotterdam
Schuldhulpverlening in Den Haag
Schuldhulpverlening in Zoetermeer
Schuldhulpverlening in Delft

Woont u in een andere gemeente? Kijkt u dan op de website van uw gemeente voor organisaties die u kunnen helpen.

Uitwisselen van gegevens met de gemeente

Een onderdeel van de samenwerking met de gemeente is het delen van informatie over betalingsachterstanden. Sinds 1 januari 2021 kunnen gemeenten mensen die schulden hebben eerder helpen. Dat komt door een wijziging in de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening. Daardoor kunnen woningcorporaties, energie- en waterbedrijven en zorgverzekeraars gegevens van mensen met een betalingsachterstand uitwisselen met de gemeente. Zo weet de gemeente wie zij hulp moeten aanbieden voor de schulden te groot zijn.

Wilt u meer weten over deze uitwisseling van gegevens of wilt u niet dat wij uw gegevens delen met de gemeente? Vul dan ons contactformulier in. Zet in het veld ‘onderwerp’: uitwisseling gegevens met gemeente.

Contactformulier invullen

Zit u financieel krap?

En lukt het niet om de hele huurprijs te betalen deze maand? Dan adviseren wij u om alvast een gedeelte van de huur te betalen. Zo houdt u uw achterstand zo klein mogelijk. En bereiken wij sneller een oplossing met u.

Kijk online wat de mogelijkheden voor u zijn.

Betalingsregeling afsluiten