Huur opzeggen

Wilt u de huur van uw woning opzeggen? Vergeet dan niet om dit op tijd te doen. Er geldt een opzegtermijn van ten minste 30 dagen.

U kunt de huur op elke dag van de maand opzeggen. De datum kiest u zelf, maar valt de laatste huurdag in het weekend of op een feestdag? Dan verschuift de laatste huurdag naar de eerstvolgende werkdag.

Uw huur opzeggen

Of wilt u de huur opzeggen voor;

Iemand die is overleden
Een bedrijfspand
Iets anders dan een woning, zoals: uw berging, garage of parkeerplaats
Een warmtepomp of parkeerplaats van een koopwoning

Onze coronamaatregelen

Om uw en onze gezondheid te beschermen volgen wij in ons werk de adviezen van de overheid. We gaan zo min mogelijk bij mensen thuis langs en maken geen afspraken op kantoor. Regel uw zaken snel en makkelijk op onze website. Spreekt u liever iemand persoonlijk? We helpen u graag. Bel ons op 088 124 24 24.

Lees meer over onze coronamaatregelen

Veelgestelde vragen

De huur opgezegd, en dan?

Na ontvangst van uw huuropzegging nemen we contact met u op. We maken dan een afspraak voor controle van uw woning. Tijdens deze controle kijken we naar de staat van de woning. En we vertellen u hoe u de woning moet achterlaten. Ook bespreken we wanneer en waar u de sleutels inlevert.

Inspecties, bezichtiging en eindafrekening

Mijn laatste huurdag valt in het weekend of op een feestdag, wat nu?
U kunt de huur op elke dag van de maand opzeggen. De datum kiest u zelf, maar valt de laatste huurdag in het weekend of op een feestdag? Dan verschuift de laatste huurdag naar de eerstvolgende werkdag.

Voorbeeld
Ontvangen wij uw huuropzegging bijvoorbeeld op de 11e van de maand, dan is de laatste dag van de huur op zijn vroegst de 11e van de volgende maand. Is dit een weekend- of feestdag? Dan is de eerstvolgende werkdag de datum waarop uw huurcontract afloopt.
Hoe vraag ik een verhuurdersverklaring aan?

Als u huurder bent bij ons en u wilt verhuizen, dan kan de nieuwe verhuurder vragen om een verhuurdersverklaring.


Verhuurdersverklaring aanvragen
Wij gaan uit elkaar, hoe wijzig ik mijn huurcontract?

Als u uit elkaar gaat is het verstandig om uw huurcontract te wijzigen. Tenminste, als u beiden op het huurcontract staat.

Uit elkaar: een van de huurders vertrekt